Martijn Weiffenbach,  geb. 1956 ‘s-Gravenhage.


Het schilderen met olieverf kwam bij mij pas vrij laat tot uiting. Ik volgde een opleiding visuele communicatie in Utrecht, vervolgens aangenomen op de kunstacademie van Maastricht. maar koos uiteindelijk voor een studie geschiedenis op de VU in Amsterdam. Na een jaar was dit ook weer geschiedenis en belandde in het reclamevak. Ik was werkzaam als Art Director voor diverse reclamebureaus zoals; Saatchi & Saatchi, JWT, TBWA, Publicis, etc... Tijdens mijn carrière werd ik genomineerd voor prijswinnend werk, zowel nationaal en internationaal. Op dit moment ben ik mede eigenaar van het reclamebureau welcomm. www.welcomm.nl


Referenties:

Lid van de ADCN (Art Directors Club Nederland)

Lid van de NABK ( Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars)

Lid van allekunstenaars.nl

Lid van De Kring, Amsterdam

Vermelding op stilleven.startpagina.nl

1991: Gast examinator HKU eindexamens media/animatie

Schrijver en illustrator kinderboek Liesje. Opgenomen in de Koninklijke bibliotheek van Den Haag


Naast het creëren van concepten was vormgeven en illustreren altijd een belangrijk onderdeel van het reclamevak en besloot deze ervaring als basis toe te passen voor het maken van olieverfschilderijen op paneel. Met een stille voorkeur voor stillevens.


Schilderen met olieverf is een totaal andere ervaring dan snelle schetsen en illustraties wat ik vakmatig doe. Met name tijd en geduld is een belangrijke factor wat meespeelt. Vandaar dat ik meestal met 2 á 3 schilderijen tegelijkertijd opzet.
homeSTILLEVENS.htmlSTILLEVENS.htmlshapeimage_1_link_0